Read Papegaai vloog over de IJssel by Kader Abdolah Free Online


Ebook Papegaai vloog over de IJssel by Kader Abdolah read! Book Title: Papegaai vloog over de IJssel
The author of the book: Kader Abdolah
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 751 KB
Edition: Prometheus
Date of issue: September 30th 2014
ISBN: No data
ISBN 13: No data

Read full description of the books Papegaai vloog over de IJssel:

Vier buitenlandse gezinnen krijgen elk een huis in een dorp langs de rivier de IJssel aangeboden. Zo beginnen ze aan een nieuw bestaan in een nieuw land: Nederland.

Het duurt niet lang totdat de rivier, de IJsselbrug en de pont deel uitmaken van hun identiteit. 

Papegaai vloog over de IJssel, de nieuwe roman van Kader Abdolah, vindt plaats in en rond de stad Zwolle en vooral in vier oer-Hollandse dorpen langs de IJssel: Zalk, Wilsum, ’s Heerenbroek en Veecaten, in een landschap dat honderden jaren hetzelfde is gebleven. De kou is niet uitnodigend, de fabuleuze luchten zijn dat wel. 

De vier gezinnen, even vreemd voor elkaar als voor het land waar ze nu wonen, beseffen dat ze hun reis moeten voortzetten, langs het water, naar de IJsselbrug, naar de stad. Zullen ze daar een thuis vinden? 

Nederland is in de afgelopen 25 jaar onmiskenbaar veranderd. Kranten schreven erover, televisiecamera’s liepen, discussies erover verhuisden van de redacties naar de huiskamers en terug. Het is hoog tijd voor een meerstemmige roman, die de essentie van deze veranderingen verbeeldt. 

Kader Abdolah kwam een kwarteeuw geleden binnen als vreemdeling, maar wist zich al gauw omhelsd door zijn nieuwe landgenoten. Het kan niet anders dan dat hij in deze roman al zijn persoonlijke ervaringen gebruikt heeft. 

Zo vloog de papegaai over de IJssel.

Read Ebooks by Kader AbdolahRead information about the author

Ebook Papegaai vloog over de IJssel read Online! Kader Abdolah is the penname of Hossein Sadjadi Ghaemmaghami Farahani, an Iranian writer who also writes in Dutch. Abdolah has lived in the Netherlands since 1988.

He studied physics at the Arak College of Science and fled the country as a political refugee in 1988. Today he lives in Delft (The Netherlands), writing under a pseudonym made up of the names of two murdered friends. Het huis van de moskee (The House of the Mosque), catapulted Abdolah into the Dutch bestseller lists.
Ebooks PDF EpubAdd a comment to Papegaai vloog over de IJssel
Read EBOOK Papegaai vloog over de IJssel by Kader Abdolah Online free

Download PDF: papegaai-vloog-over-de-ijssel.pdf Papegaai vloog over de IJssel PDF