Read Roomatar by Alberto Moravia Free Online


Ebook Roomatar by Alberto Moravia read! Book Title: Roomatar
The author of the book: Alberto Moravia
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 822 KB
Edition: Tammi
Date of issue: 1964
ISBN: No data
ISBN 13: No data

Read full description of the books Roomatar:

Uljasmuotoinen Adriana syntyi Rooman laitapuolen korttelissa köyhän ompelijattaren ei-toivottuna tyttärenä. Hänen omaksumansa elämäntyyli oli kaikkea muuta kuin tavaton siinä ympäristössä, missä hän kasvoi. Ratkaiseva sysäys lavealle tielle voi tulla monenlaiselta taholta; Adrianalle sen antoi Gino, nautinnonhaluinen ja kavala miljonääriperheen autonkuljettaja. Luonnonlapsen eheydellä tyttö antautuu miehelle, alkaa ommella rumia kapioita ja ostaa säästörahoillaan mauttoman kaluston heidän tulevaan kotiinsa. Mutta Ginolla ei ole vähintäkään aikomusta perustaa uutta perhettä entisensä rinnalle. Kun Adriana pääsee selville totuudesta, hänen tulevaisuuden kuvansa romahtaa. Hän antaa päivän mennä, toisen tulla. Hän ei tahdo enää sitoa itseään yhteenkään mieheen, vaan uskoo kaupittelemalla kauneuttaan hyvästä hinnasta saavuttavansa riippumattomuuden sekä omille tunteilleen että aineellisessa mielessä.

Ilmestyessään vuonna 1947 Roomatar kirkkaalla, hallitulla tyylillään sinetöi Moravian aseman Italian huomattavimpana modernina kirjailijana. Tapainkuvauksena se sitävastoin nostatti paheksumisen myrskyn. Suomennoksen ilmestyessä 1950 professori Tauno Nurmela kirjoitti Uudessa Suomessa: "Toiset pitävät sitä ehdottomasti amoraalisena, suorastaan pornografisena teoksena, toiset taas rohkeana, ihmisen biologisiin ominaisuuksiin ja hänen sosiaaliseen kenttäänsä perustuvan moraalin julistuksena. – Teos on kuin kaksituhatvuotisen voimattoman kristillisen sivistyksen keskeltä kuuluva tavallaan ulkopuolisen tarkkailijan säälimätön, taiteellinen ja älykäs ääni."

Read Ebooks by Alberto MoraviaRead information about the author

Ebook Roomatar read Online! Alberto Moravia, born Alberto Pincherle, was one of the leading Italian novelists of the twentieth century whose novels explore matters of modern sexuality, social alienation, and existentialism.


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Roomatar
Read EBOOK Roomatar by Alberto Moravia Online free

Download PDF: roomatar.pdf Roomatar PDF